Bijeli delfin
0%
Okruženje Okruženje

Okruženje

Okruženje

Nacionalni park "Kornati"

Nacionalni park "Kornati" smješten je u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, između šibenskih i zadarskih otoka, zauzima površinu od oko 220 km2 u što spada 89 otoka, otočića, hridi sa približno 238 kilometara obalne linije, unatoč tome kopneni dio parka čini tek četvrtinu ukupne površine parka.

Okruženje

Nacionalni park "Paklenica"

Nacionalni park "Paklenica" se prostire na primorskoj padini južnog Velebita sve do zone najviših planinskih vrhova - Vaganskog i Babinog vrha te Svetog brda. Obuhvaća i tokove Velike i Male Paklenice, njihove kanjone okomito urezane u južne padine Velebita te širi okolni prostor. Zbog iznimnog bogatsva geomorfoloških pojava i oblika, kao i raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, atraktivnih krajolika i netaknute prirode privlače zaljubljenike u tu istu prirodu i raznovrsne avanturiste već 63 godine, od proglašnjenja nacionalnim parkom 1949 godine.

Okruženje

Nacionalni park "Krka"

Nacionalni park "Krka" kao takav postoji od 1985 godine, no rijeka Krka je svojih sedam sedrenih slapova stvarala stoljećima. Park je smješten na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109km2. Sadržaj obogaćen raznovrsnim turističkim ali i kulturno, odgojno-obrazovnim i rekeativnim aktivnostima čini posjet nacionalnom parku "Krka" cjelodnevnim užitkom za cijelu obitelj.
Okruženje

Nacionalni park "Plitvička jezera"

Nacionalni park "Plitvička jezera" je svakako najistaknutiji i najposjećeniji takve vrste u Hrvatskoj, tim više što je jedina prirodna hrvatska vrijednost uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979.godine. Osnovne su mu značajke brdsko-planinski kraj, geoloških i hidroloških osobitosti, poput krških fenomena ali i šumske zajednice. Moguće aktivnosti u parku su razne: pješačenje, planinarenje, vožnja električnim brodom i vlakom, fotografiranje, vožnja biciklom ali i skijanje i veslanje.

Park prirode "Vransko jezero"

Park prirode "Vransko jezero" jedno je od rijetkih gotovo netaknutih prirodnih staništa ptica vodarica, sa izvorima pitke vode te područje osebujnih specifičnosti i bioraznolikosti. Od sve ukupno 57 km2 parka, čak se 30 km2 odnosi na Vransko jezero, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, specifično po svom položaju i karakteristikama - ono je zapravo kraško polje ispunjeno boćatom vodom i predstavlja kriptodepresiju. Unutar parka postoji i auto-kamp kao i restoran.
Okruženje

Zadar

Zadar turiste već desetljećima privlači svojom bogatom kulturološkom poviješću ali i sadašnjošću, uz mnoštvo svakodnevnih događanja, muzeja, kazališnih predstava i zabavnih programa. U zadnje vrijeme najprometniji dio grada postao je arhitektonski fenomen "Morskih orgulja" - u svijetu jedinstvenog spoja energije mora i kamenog instrumenta te pripadajući im "Pozdrav suncu" svjetlosna instalacija koja svakodnevno mijenja vizuru tog dijela rive.
Okruženje

Šibenik

Šibenik kao centar šibensko-kninske županije je sve donedavno bio okrenut ka industriji, ali i turizam preuzima sve veću i veću ulogu u gospodarstvu ovoga grada. Neposredna blizina velikog turističkog hita Vodica, pogled na Jadriju, svojevrsno gradsko kupalište na prekrasnom poluotoku Jadrije te Solaris, najveći turistički kompleks na ovom području svjedoče tome da Šibenik uz kulturno-povijesni aspekt nudi i raznovrsne turističke sadržaje.